Maailman ihanin tyttö valikuvaprojektiKuvakirjaNäyttelytVoimauttavan valokuvan menetelmäKoulutuksetMiina SavolainenYhteystiedotVieraskirja


Suomeksi    In English

Etusivulle

Yhteystiedot

 MIINA SAVOLAINEN

Miina Savolainen on helsinkiläinen yhteisötaiteeseen painottunut valokuvaaja, taide- ja sosiaalikasvattaja. Taiteellisen työn ohella hän tutkii, kehittää ja opettaa valokuvan käyttöä pedagogisena ja terapeuttisena menetelmänä. Työn tuloksena on syntynyt voimauttavan valokuvan menetelmä, jota sovelletaan erityisesti hoito- ja kasvatusalojen täydennyskoulutuksessa sekä työyhteisöjen kehittämisessä. Miina Savolainen on innostava ja paneutunut opettaja, joka on täydennyskouluttanut 2000-luvun alusta 3 000 hoito- ja pedagogisten alojen ammattilaista soveltamaan voimauttavan valokuvan menetelmää asiakastyössään ja työyhteisön kehittämisessä. Menetelmän lähtökohta on hoidollisen työn etiikka ja väittämä siitä, että ammatillisuus tulisi nähdä näillä aloilla nykyistä vastavuoroisemmin. Savolainen on Valokuvataiteilijoiden liiton sekä Suomen Valokuvaterapiayhdistyksen jäsen. Maailman ihanin tyttö -kirja on omakustanne, joka on kustantanut elokuvaaja Pasi Pauni. Kirja on Suomen kaikkien aikojen myydyin valokuvakirja.

Savolaisen taiteellinen päätyö on Maailman ihanin tyttö -yhteisövalokuvataide-
projekti. Sen sadasta neljästäkymmenestä kromogeenisesta värivedoksesta koostuva näyttelysarja on kiertänyt Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2003 alkaen.
Hän on työskennellyt myös muunmuassa isyys-aiheen parissa ISÄ – Voimauttavia valokuvia -yhteisötaideprojektin ohjaajana. Miina Savolaisen, lastenkirurgi Mika Venholan sekä sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten aikuisten ja aikuisten 2009 alkanutta, uusinta yhteisötaidehanketta tukee Alfred Kordelinin säätiö. Voimauttavan valokuvan menetelmän avulla toteutetusta identiteettityöprojektista on on valmisteilla laaja näyttely ja osallistavaa opetusmateriaalia ja koulutuksia, joiden tavoitteena on tasavertaistaa perinteisten sukupuoliroolien välialueelle sijoittuvien ihmisten asemaa ja lisätä tietoisuutta sukupuolen monimuotoisuudesta.LINKIT:

Miina Savolaisen Isyys-yhteisötaideprojekti

Valokuvataiteilijoiden liiton sivut

Suomen Valokuvaterapiayhdistyksen sivut

Päivi Känkänen, THL: Taidelähtöiset menetelmät lastensuojelussa

Juha Siitonen: Voimaantumisen käsite

Lauri Punamäki: Kaikki työt eivät kasva naisiksi

Lauri Punamäki: Väljemmät sukupuoliroolit säästäisivät ihmishenkiä

Transtukipiste: Transihmisyys

Transtukipiste: Intersukupuolisuus

Mika Venhola: Intersukupuolisuus